LACTATE SCOUT SPORT- ZESTAW STARTOWY ANALIZATOR KWASU MLEKOWEGO

LACTATE SCOUTSPORT


Regularny wysiłek fizyczny pomaga w utrzymaniu i poprawie zdrowia, sprawności i samopoczucia.

Niezależnie od tego, czy trenujemy dla przyjemności czy w celu zredukowania tkanki tłuszczowej, czy jesteśmy zawodnikami i przygotowujemy się do startu w zawodach, powinniśmy kontrolować intensywność wysiłku.

Reakcją naszego organizmu na wykonywaną pracę jest zmiana częstości skurczów serca (z ang. Heart Rate) i powstawanie w mięśniach mleczanu.

Poziom HR i nagromadzonego mleczanu świadczą o intensywności wykonywanej pracy.


Zastosowanie

Lactate Scout Sport może być wykorzystany w treningu sportowym do określania stref intensywności wysiłku w oparciu o test stopniowany. Dzięki wbudowanemu połączeniu Bluetooth można odczytywać tętno z monitorów pracy serca (nadajników na klatkę piersiową) oraz bezprzewodowo przesyłać wyniki pomiarów do kompatybilnych urządzeń.

Kontrola obciążeń treningowych, których miarą jest stężenie mleczanu we krwi umożliwia precyzyjne sterowanie treningiem i osiągnięcie odpowiedniej formy sportowej we właściwym czasie.

Prosty i wygodny w obsłudze,Lactate Scout Sport jest idealnym narzędziem dla trenerów i lekarzy pracujących w klubach lekkiej atletyki, piłki nożnej, koszykówki czy hokeja.

Lactate Scout Sport umożliwia sterowanie treningiem również entuzjastom sportu i przeniesienie doświadczeń zawodowców na grunt amatorski.

Kluczowe funkcje:

  • Wyniki już w 10 sekund
  • Wystarczy niewielka kropla krwi
  • Łatwość obsługi
  • Połączenie ze smartfonem i tabletem dzięki transmisji Bluetooth
  • Możliwość odczytu tętna z nadajników na klatkę piersiową
  • Kompensacja wysokiego i niskiego poziomu hematokrytu

Specyfikacja techniczna urządzenia

Typ: Lactate ScoutSport
Zakres pomiaru:0,5 - 25,0 mmol/l
Objętość próbki:0,2 µl
Czas pomiaru:10 sekund
Błąd pomiaru:
- HCT od 35 do 50%:
a/ od 0,5 do 6,7 mmol/L: poniżej 0,2 mmol/L;
b/ od 6,8 do 25,0 mmol/L: poniżej3%
- HCT od 20 do 35% oraz od 50 do 70%:
a/ od 0,5 do 7,5 mmol/L: poniżej 0,3 mmol/L;
b/ od 7,6 do 25,0 mmol/L: poniżej 4%

Temperatura przechowywania:od -18°C do +8°C (paski), od -20°C do +50°C (urządzenie)
Zakres temperatury pomiarowej:od +10°C do +45°C
Wilgotność powietrza:10 do 85% wilgotności względnej (maks. 2 minuty w przypadku pasków)
Maks. wysokość n.p.m.:do 4000 metrów n.p.m.
Pamięć:500 pomiarów wraz z parametrami
Transfer danych:Bluetooth Smart (v4.1)
Wymiary:91 x 46 x 21 mm
Masa:ok. 60 g z bateriami
Zasilanie:2 x 3V CR2450 (baterie litowe)


Paski do pomiaru(sprawdź)

  • Jednorazowe paski testowe są pakowane w fiolkach po 24 sztuki .
  • Zalecana objętość próbki (0,2 µl) jest pobierana automatycznie przez pasek testowy.
  • Paski testowe są tak skonstruowane, że pobrana próbka jest zamknięta i tym samym ryzyko infekcji osób trzecich jest zredukowane do minimum.
  • Gwarantowany termin ważności pasków w oryginalnie zamkniętym opakowaniu wynosi od 6 do 12 miesięcy. Po otwarciu pudełka należy zużyć paski w ciągu 90 dni.
  • Paski testowe muszą być zawsze przechowywane w oryginalnym opakowaniu. Nigdy nie mieszać pasków testowych z różnych opakowań! Po wyjęciu paska z opakowania należy natychmiast zamknąć pudełko!
  • Ważną rzeczą jest, aby chronić paski od wilgoci, światła oraz nie przechowywać pasków zbyt długo w temperaturze powyżej +25 C. Jeżeli paski są przechowywane w lodówce (poniżej +8°C), należy pamiętać, że przed użyciem powinno się je trzymać zamknięte w opakowaniu, co najmniej przez 20 minut w temperaturze pokojowej.


Transfer danych

Lactate Scout 4jest wyposażony w moduł Bluetooth Smart, który można wykorzystać do bezprzewodowego przesłania danych z urządzenia. Aby pobrać przesłane dane należy zainstalować oprogramowanie „Lactate Scout Assistant”, które jest kompatybilne z systemami Windows i Android. Moduł Bluetooth Smart ma zasięg około 3 metrów.
Instrukcje użytkowania lactate 4 (PL) do pobrania :


Wybierz model/rozmiar:

3 szt. w magazynie
cena: 1699.00

Udostępnij na FB

Dodaj swoją opinię o LACTATE SCOUT SPORT- ZESTAW STARTOWY ANALIZATOR KWASU MLEKOWEGO